Tyskland vurderer å avslutte grensetiltak

Østerrikes og Tysklands innenriksministre, Johanna Mikl-Leitner og Thomas de Maizière.
Foto. Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix
Østerrikes og Tysklands innenriksministre, Johanna Mikl-Leitner og Thomas de Maizière. Foto. Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Berlin (NTB-AFP): Tyskland vil sette strek for den midlertidige grensekontrollen som ble innført i fjor, dersom ankomsten av asylsøkere fortsetter å minke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den strenge grensekontrollen har vist seg effektiv, men innenriksminister Thomas de Maizière forteller at den kan bli opphevet allerede neste måned.

– Vi vil ikke fortsette med grensekontrollen etter 12. mai dersom tallene forblir så lave, sier han til den østerrikske kringkasteren ORF.

Styrket grensekontroll ble innført på grensen mellom Østerrike og Tyskland i september i fjor, da flere enn 10.000 migranter eller flyktninger kom til Tyskland hver dag. Mange av dem hadde flyktet fra krig i Midtøsten og tatt sjøveien fra Tyrkia til Hellas og videre gjennom Balkan mot EU-landene lenger nord i Europa.

Tall fra forrige uke viste at det kom under 5.000 migranter fra Østerrike til Tyskland i mars. Det var en nedgang på 87 prosent fra de 38.570 som kom over grensen i februar. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus