Kun åtte asylsøkere bor på gigantmottak

Teltleiren i det tidligere Smart Club-bygget ved Råde i Østfold er for tiden nesten tom. Bildet er tatt før leiren åpnet i oktober i fjor.
Teltleiren i det tidligere Smart Club-bygget ved Råde i Østfold er for tiden nesten tom. Bildet er tatt før leiren åpnet i oktober i fjor. Foto: NTB scanpix

For tiden bor det bare åtte personer på mottaket på asylmottaket i Råde i Østfold. Om lag 1.000 sengeplasser står tomme, ifølge VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen er det nå nesten to ansatte per asylsøker på mottaket, som i november i fjor var helt fullt. Lokalene er bemannet for 250 asylsøkere, og rundt 15 personer går på jobb hver dag.

– Det pleier å ta seg opp i april. UDI sier vi må være beredt. Vi tar imot det som kommer, sier mottaksleder Helge Ekelund til VG.

På et halvt år har Norge gått fra rekordhøye ankomsttall for asylsøkere, til de laveste på 20 år.

Tirsdag legger innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) fram sine omstridte forslag til innstramminger i asylpolitikken for et ekstraordinært statsråd. Så følger nye forhandlinger på Stortinget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus