Dansk smykkelov foreløpig uten effekt

Frivillige deler ut mat til flyktninger på Kastrup i København. Dansk politi har foreløpig ikke oppdaget asylsøkere som har gjenstander verdt over 10.000 kroner. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Frivillige deler ut mat til flyktninger på Kastrup i København. Dansk politi har foreløpig ikke oppdaget asylsøkere som har gjenstander verdt over 10.000 kroner. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

 To måneder er gått siden danskene innførte sin omstridte smykkelov for asylsøkere, men fortsatt er ikke en eneste gjenstand konfiskert av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Loven innebærer at politiet skal kunne frata asylsøkere smykker eller andre gjenstander dersom verdien overstiger 10.000 kroner. Unntaket er mobiltelefoner, klokker og smykker med affeksjonsverdi.

Det vakte oppsikt verden over da loven ble innført 5. februar, men foreløpig har den vært fullstendig resultatløs, meddeler det danske rikspolitiet. De har heller ikke hatt saker der gjenstander har vært inne til vurdering fordi det har vært tvil om verdien.

Les også: – Norske regler strengere enn dansk «smykkelov»

Meningen med smykkeloven er at de mest velstående asylsøkerne skal bidra til å finansiere sitt eget opphold i Danmark ved å overlevere store verdier. Leder i Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er ikke overrasket over at ingenting er beslaglagt ennå.

– Jeg har hele tiden hatt en forventning om at det vil være svært få tilfeller hvor dette blir aktuelt for politiet, sier han.

Les også: Dansk politi starter beslaglegging av verdisaker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus