Venstre vil ha avklart Wærsteds rolle i Nordea

Oslo (NTB): Telenors styreleder Gunn Wærsted ledet tidligere «private banking» i Nordea. Venstre mener hun bør redegjøre for sin rolle etter avsløringene i de såkalte «Panama Papers», skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nordiske storbanken er blant finansinstitusjonene som trekkes fram i den omfattende dokumentlekkasjen som er blitt kjent de siste dagene. De mest formuende kundene skal ha fått tilbud om hjelp til å opprette postkasseselskaper i skatteparadis, melder Sveriges Television . Det skal ha skjedd gjennom bankens «private banking»-virksomhet, som lå under den delen av banken Gunn Wærsted var konsernsjef for fram til februar i år, skriver Dagens Næringsliv.

Wærsted ble hentet inn til Telenor hvor en stor ryddejobb venter i kjølvannet av korrupsjonssaken knyttet til Vimpelcom, der selskapet er en stor eier. Venstres Terje Breivik mener det er «betimelig» å spørre om Wærsted bør redegjøre for sin rolle i det som er lekket ut om bankens virksomhet.

– Jeg forutsetter at dette blir en del av jobben regjeringen og næringsminister Monica Mæland må gjøre i kjølvannet av det som nå er avdekket, sier Breivik, som er partiets finanspolitiske talsmann.

Wærsted besvarte ikke Dagens Næringslivs henvendelser mandag, og det lyktes heller ikke avisen å få en kommentar fra Mæland. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus