Tyrkia-returer trues av personellmangel

Flyktninger og migranter registrerer seg på den greske øya Lesvos. Foto: Giorgos Moutafis / Reuters / NTB scanpix
Flyktninger og migranter registrerer seg på den greske øya Lesvos. Foto: Giorgos Moutafis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Operasjonen der migranter skal transporteres fra Hellas til Tyrkia møter problemer allerede før den har startet. Hovedårsaken er mangel på personell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs grensemyndighet Frontex, som har ansvaret for migrantreturene, har under en tidel av de 2.300 personene de trenger for å gjennomføre operasjonen. Byrået er avhengig av at EUs medlemsland bidrar med oversettere og annet mannskap, men landene har ikke vært imøtekommende, skriver nyhetsbyrået AP.

Den første transporten av 250 mennesker fra Hellas til Tyrkia skal etter planen skje mandag, men myndighetene er tause om hvordan returene skal skje. Det er meningen at like mange skal uttransporteres både tirsdag og onsdag.

Avtalen mellom EU og Tyrkia ble inngått 20. mars, men returene er blitt utsatt blant annet på grunn av Frontex' mannskapsmangel. De siste to ukene har drøyt 6.000 migranter ankommet de greske øyene, og søndag var det få tegn til returforberedelser på Lesvos, øya der over halvparten har gått i land.

Ifølge avtalen kan migranter som har kommet til Hellas etter 20. mars returneres til Tyrkia. For hver flyktning Tyrkia tar imot i henhold til denne avtalen, skal landet få sende én asylsøker til EU.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus