Panama Papers fører til australsk storgransking

Den australske skatteetaten ATO sier den etterforsker over 800 rike klienter hos et panamansk advokatfirma etter avsløringene om skjulte penger i skatteparadiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Granskingen er kommet i stand som følge av lekkasjen av over elleve millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca. I materialet navngis en rekke av verdens mektigste mennesker som brukere av skatteparadis-selskaper.

– For øyeblikket har vi identifisert over 800 individuelle skattebetalere, og vi har koblet over 120 av dem til en tilsvarende tjeneste i Hongkong, skriver ATO i en epost til Reuters, uten å navngi selskapet i Hongkong.

Bakgrunn: Aftenposten: DNB etablerte selskap i skatteparadis for norske kunder

ATO opplyser at de samarbeider med nasjonalt australsk politi og med anti-hvitvaskingsetaten AUSTRAC for å dobbeltkontrollere informasjonen.

– Noen saker kan bli henvist til arbeidsgruppen for alvorlig økonomisk kriminalitet. Budskapet er klart: skattebetalerne kan ikke stole på at disse hemmelige ordningene forblir hemmelige, og vi vil reagere på enhver informasjon vi får tak i, heter det i eposten fra ATO.

Avsløringer basert på de såkalte Panama Papers, som dekker en periode på nesten 40 år, ble søndag av offentliggjort av over hundre medieorganisasjoner, deriblant Aftenposten. Det er blant annet kommet fram at DNB har bidratt til opprettelsen av selskaper i skatteparadiser for norske kunder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus