ELN frigjorde eksguvernør

Bogotá (NTB-AFP): Som et ledd i fredsforhandlingene med den colombianske regjeringen har ELN sluppet fri en tidligere guvernør som ble bortført i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frigjøringen bekreftes av guvernørkontoret i Chocó-provinsen, der Patrocinio Sánchez Montes de Oca var guvernør. I helgen slapp ELN også fri en politimann som ble tatt som gissel 20. mars.

Colombias regjering kunngjorde i forrige uke at den starter formelle fredsforhandlinger med ELN (Den nasjonale frigjøringshæren), den minste av landets to venstreorienterte geriljagrupper. Målet er å få en endelig slutt på den over 50 år lange borgerkrigen som har kostet over 260.000 mennesker livet.

Colombia forhandler også med den langt mektigere FARC-geriljaen, men målet om at en fredsavtale skulle tre i kraft 23. mars ble ikke nådd.

Norge bidrar som tilrettelegger i Colombias forhandlinger med så vel FARC som ELN.

– Landet har nå en historisk mulighet til å avslutte flere tiår med væpnet konflikt, sa utenriksminister Børge Brende (H) i forrige uke. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus