Nasjonalgalleriet dobler billettprisene

Nasjonalgalleriet. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
Nasjonalgalleriet. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Nasjonalmuseet har økt billettprisen ved Nasjonalgalleriet fra 50 til 100 kroner. Det gjør kunsten mer utilgjengelig, mener kunsthistoriker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonalmuseets styre har vedtatt en kraftig prisøkning ved Nasjonalgalleriet før museet flytter til Vestbanen i 2020, skriver Klassekampen. Nasjonalmuseet legger opp til en dobling av billettinntektene til 13,9 millioner kroner, «i hovedsak på grunn av dobling av billettprisene», står det i budsjettsøknaden til Kulturdepartementet for 2017.

– Jeg har forståelse for at kunstmuseer må møte politiske krav om økt egeninntjening. Men dette tiltaket framstår som fantasiløst og kan virke mot sin hensikt. Ved å gjøre museet mindre tilgjengelig og heve terskelen risikerer Nasjonalmuseet at besøkstallene går ned og museet blir mindre synlig i årene fram mot flytting, sier kunsthistoriker Knut Ljøgodt til avisen.

Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff sier prisøkningen på billetter er høyst forsvarlig, og lavere enn andre museer de kan sammenligne seg med.

På private museer som Astrup Fearnley og Henie Onstad Kunstsenter koster det i dag henholdsvis 120 og 130 kroner for inngangsbilletten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus