SOHR: Nusrafrontens talsmann drept i luftangrep

Beirut (NTB-AFP-Reuters): Nusrafrontens talsmann Abu Firas al-Suri, hans sønn og rundt 20 andre jihadister er drept av luftangrep nordvest i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepene var rettet mot mål i en landsby i nærheten av byen Idlib. Det er foreløpig ikke avklart om det var fly fra den syriske regjeringens styrker eller deres russiske allierte som gjennomførte luftangrepene.

– Abu Firas al-Suri, hans sønn og minst 20 andre jihadister fra Nusrafronten, Jund al-Aqsa og Usbekistan ble drept i angrep mot stillinger i Idlib-provinsen, sier Rami Abdulrahman, leder for eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.

Ifølge SOHR var Suri i møter med andre jihadisttopper da angrepene fant sted. Mange personer skal også være alvorlig såret.

Nusrafronten regnes som al-Qaidas fløy i Syria. Gruppen er i likhet med IS ikke omfattet av den midlertidige våpenhvilen i det krigsherjede landet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus