Meny

– 129 barn forsvunnet fra flyktningleir i Frankrike

De 129 barna er forsvunnet fra flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Calais (NTB): Til sammen 129 barn er sporløst forsvunnet fra en flyktningleier utenfor Calais i Frankrike, ifølge en flyktningorganisasjon.

De 129 barna er forsvunnet fra flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike, etter at den ble revet forrige måned, ifølge den britiske flyktningorganisasjonen Help Refugees.

Organisasjonen ber franske myndigheter om å få på plass ordninger for å registrere og sikre de 294 gjenværende enslige mindreårige i leiren, skriver Dagbladet.

Om lag 5.000 flyktninger befinner seg fortsatt i deler av leiren.

Nyheten om de savnede barna kommer en måned etter at den britiske avisa The Independent skrev at tenåringsgutter ble voldtatt i leiren.

Opptil 5.000 flyktningbarn har forsvunnet etter at de ble registrert ved ankomst i Italia, ifølge Europols stabssjef Brian Donald. I Sverige har 1.000 barn forsvunnet. Siden 2013 har 781 barn forsvunnet sporløst fra norske asylmottak. Av dem er 178 enslige mindreårige asylsøkere, viser tall fra UDI. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus