EU ber Tyrkia gjenoppta fredssamtaler med kurderne

EUs utenrikssjef Federica Mogherini. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix
EUs utenrikssjef Federica Mogherini. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brussel (NTB-DPA): EU oppfordrer Tyrkia til å fortsette fredsprosessen med kurderne etter bombeangrepet i Diyarbakir, som kostet minst sju politimenn livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Tyrkia bør igjen engasjere seg i prosessen, som har gitt så mange positive og lovende resultater tidligere, sier EUs utenrikssjef Federica Mogherini i en uttalelse torsdag. Unionen er klar til å støtte en fredsprosess. heter det videre.

Eksplosjonen torsdag skjedde i nærheten av en bussterminal idet en buss kjørte forbi. 27 personer, inkludert 14 sivile, ble såret.

Lørdag kveld viser det statlige nyhetsbyrået Anadolu til kilder i sikkerhetsstyrkene og sier fem soldater og en politimann ble drept i en antiterroraksjon sørøst i landet.

Tyrkia har trappet opp den militære aktiviteten siden midten av mars. Etter at en to år lang våpenhvile mellom Tyrkia og det kurdiske arbeiderpartiet PKK brøt sammen i juli i fjor, har det vært en rekke trefninger, hovedsakelig i sørøst.

– En oppriktig politisk dialog er den eneste måten å oppnå en fredelig og varig løsning på, sier Mogherini. (©NTB) (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus