Frp-politiker: Effektive sentre mot arbeidslivskriminalitet

Finanskomitémedlem Roy Steffensen (Frp) (bildet) trekker fram sentrene som skal avsløre arbeidslivskriminalitet etter at nye tall viser at samordnede aksjoner mot denne typen kriminaliteten ga 200 millioner skattekroner i statskassen i fjor.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Finanskomitémedlem Roy Steffensen (Frp) (bildet) trekker fram sentrene som skal avsløre arbeidslivskriminalitet etter at nye tall viser at samordnede aksjoner mot denne typen kriminaliteten ga 200 millioner skattekroner i statskassen i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Samordnede aksjoner mot arbeidslivskriminalitet ga 200 millioner kroner i statskassen i fjor. Frps Roy Steffensen sier det gir god avkastning å satse på sentre som skal avsløre slike kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg besøkte selv senteret i Oslo i fjor høst, og i budsjettforliket ble vi enige med Kristelig Folkeparti og Venstre om at det i 2016 skal opprettes to nye samlokaliserte enheter mot arbeidslivskriminalitet. Sentrene skal lokaliseres i Trondheim og Kristiansand, sier Steffensen, som sitter i Stortingets finanskomité, til NTB.

Arbeidstilsynet, Nav, politiet og Skatteetaten i Oslo, Bergen og Stavanger innledet i 2015 et tettere samarbeid for å avdekke svart arbeid, trygdemisbruk og skatteunndragelser. Ulike beregninger viser ifølge Aftenposten at staten taper mellom 110 og 420 milliarder kroner årlig på skatteunndragelser.

– Dette er et viktig område for oss, og samarbeidet mellom etatene gjør at vi får fram resultater mye raskere, både i å avdekke kriminalitet og for å forebygge. På skattesiden jobbes det eksempelvis mye med å finne nye metoder for å avdekke arbeidslivskriminalitet, legger Steffensen til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I statsbudsjettet for 2015 er det samlet bevilget 25 millioner kroner til de tre sentrene.

– Å få rundt 8 kroner igjen per krone investert er sjelden vare, men viser nok dessverre bare at markedet er ubegripelig stort. Dette er et arbeid som må intensiveres, og jeg er glad vi oppretter to nye sentre i år, sier stortingsrepresentanten. (©NTB)