Politiet klar over mulig ny smuglerrute i nord

Russisk politi er på utkikk etter menneskesmuglere i Murmansk som skal ha solgt båtplasser til flyktninger fra byen på Kolahalvøya til Norge. Her fra havna i Murmansk.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Russisk politi er på utkikk etter menneskesmuglere i Murmansk som skal ha solgt båtplasser til flyktninger fra byen på Kolahalvøya til Norge. Her fra havna i Murmansk. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Politiets utlendingsenhet (PU) har ikke sett noen endringer i flyktningankomstene i nord siden EU/Tyrkia-avtalen kom på plass, men er klar over forsøk på å ta seg til Norge sjøveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russisk politi er på utkikk etter menneskesmuglere i Murmansk som skal ha solgt båtplasser til flyktninger fra byen på Kolahalvøya til Norge, skriver Dagbladet. Handelen ble oppdaget av russiske myndigheter før flyktningene rakk å komme seg til havs.

PUs kommunikasjonssjef Cecilie Johansen sier det ikke har vært indikasjoner på at en slik rute skulle dukke opp. Hun understreker at flyktningene aldri reiste fra den russiske byen. Johansen sier PU ikke kan utelukke at det kan oppstå en ny rute i nord.

– Vi kan heller ikke utelukke at flyktninger igjen kan komme til Storskog grensestasjon, sier hun.

Ifølge russiske medier hadde to grupper med flyktninger kjøpt båttur til Norge. Den ene var rundt ti stykk fra Syria og Egypt, den andre et ukjent antall fra Iran og Bangladesh. Etter å ha blitt fraktet til Murmansk i biler, ble de plassert i leiligheter mens de skulle vente på båtene til Norge, skriver news.ru.

Flyktningene som kjøpte båtplass, hadde turistvisum. De vil bli sendt ut av Russland. (©NTB) (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus