Irakiske styrker reddet fanger fra IS-fengsel

Irakiske sikkerhetsstyrker rykker fram mot byen Heet under en militæroperasjon i Anbar-provinsen. Foto: Reuters / NTB scanpix
Irakiske sikkerhetsstyrker rykker fram mot byen Heet under en militæroperasjon i Anbar-provinsen. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bagdad (NTB-AFP): Irakiske styrker har satt fri 1.500 personer som ble holdt fanget i et underjordisk fengsel av ekstremistgruppa IS, opplyser tjenestemenn i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fangene ble satt fri under kamper for å gjenerobre byen Heet i vest. Byen var en av de største i Anbar-provinsen der IS fortsatt hadde kontroll. Irakiske sikkerhetsstyrker har nå gjenerobret deler av den.

– Under framrykningen for å frigjøre byen fra IS og fjerne gruppas organisasjon, oppdaget sikkerhetsstyrkene et stort fengsel, sier oberst Fadhel al-Nimrawi i det irakiske politiet. Han opplyser at fengselet var under bakken og rommet 1.500 fanger.

En annen lokal tjenestemann i Anbar, Malallah al-Obeidi, bekrefter at så mange som 1.500 er løslatt etter aksjonen. Han sier de fleste er sivile.

IS tok kontroll over store områder nord og vest for Bagdad i 2014, men irakiske sikkerhetsstyrker har siden gjenerobret betydelige områder. Offensiven for å gjenerobre Heet begynte i midten av mars. (©NTB)