Irakiske styrker reddet fanger fra IS-fengsel

Irakiske sikkerhetsstyrker rykker fram mot byen Heet under en militæroperasjon i Anbar-provinsen. Foto: Reuters / NTB scanpix
Irakiske sikkerhetsstyrker rykker fram mot byen Heet under en militæroperasjon i Anbar-provinsen. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bagdad (NTB-AFP): Irakiske styrker har satt fri 1.500 personer som ble holdt fanget i et underjordisk fengsel av ekstremistgruppa IS, opplyser tjenestemenn i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fangene ble satt fri under kamper for å gjenerobre byen Heet i vest. Byen var en av de største i Anbar-provinsen der IS fortsatt hadde kontroll. Irakiske sikkerhetsstyrker har nå gjenerobret deler av den.

– Under framrykningen for å frigjøre byen fra IS og fjerne gruppas organisasjon, oppdaget sikkerhetsstyrkene et stort fengsel, sier oberst Fadhel al-Nimrawi i det irakiske politiet. Han opplyser at fengselet var under bakken og rommet 1.500 fanger.

En annen lokal tjenestemann i Anbar, Malallah al-Obeidi, bekrefter at så mange som 1.500 er løslatt etter aksjonen. Han sier de fleste er sivile.

IS tok kontroll over store områder nord og vest for Bagdad i 2014, men irakiske sikkerhetsstyrker har siden gjenerobret betydelige områder. Offensiven for å gjenerobre Heet begynte i midten av mars. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus