Klappjakt på ukjente voldsmenn i Hokksund

Lørdag undersøkte tekniske huset til 53-åringen.
Lørdag undersøkte tekniske huset til 53-åringen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ber om tips etter at tre menn i 20-årene overfalt og banket opp en 53 år gammel mann i sitt eget hjem i Hokksund. Politiet mener gjerningspersonene mente å angripe en annen mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble lørdag innlagt på intensivavdelingen på Drammen sykehus og fikk behandling for omfattende og alvorlige skader. 53-åringen ble senere overført til Oslo universitetssykehus, skriver Drammens Tidende.

Overfallet skjedde i en leilighet i en femmannsbolig i Hokksund natt til lørdag, og mannen ble avhørt på ettermiddagen.

– Han har fortalt litt mer rundt hendelsen, men vi har ikke mye nytt, sier jourhavende jurist Ingvild Lærum i Sør-Øst politidistrikt. Hun sier politiet etterforsker bredt for å finne gjerningspersonene, blant annet ved å innhente bilder fra overvåkingskameraer i området.

Krimteknikere har sikret åstedet og gransket mannens bolig, og politiet har gjennomført en rundspørring i nabolaget.

Ifølge politiadvokaten har ingen vitner meldt noe av interesse så langt.

Kan ha tatt feil mann

Det var tre gjerningsmenn, alle i 20-årene, ifølge politiet. De tre beskrives som etnisk norske, snakket østlandsdialekt og var helt ukjente for 53-åringen. Politiet utelukker ikke at de tre tok seg inn i feil leilighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er noe vi undersøker, sier politiets operasjonsleder Kjell Reidar Johansen til NTB.

De tre skal være i midten av 20-årene, en kanskje noe yngre enn de to andre. Den ene er mørk og cirka 185 centimeter høy, andremann hadde rødlig hår, og den tredje og yngste, som dukket opp etter hvert, hadde lyst hår med sideskill. Tredjemann ventet trolig ute i en bil før han gikk inn, tror politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfallsmennene tok blant annet med seg mannens mobiltelefon, sier operasjonslederen, men om motivet for overfallet var å rane mannen, er uklart.

– Men vi undersøker om de tre kan ha vært ute etter noen andre enn 53-åringen, sier Johansen.

Gjerningsmennene forlot trolig stedet i bil.

Mishandlingen pågikk lenge

– Dette er uansett en stygg og alvorlig voldssak. Da vi kom til stedet, fant vi mannen alvorlig skadd. Han hadde blod i lungene og var så medtatt at han måtte rett på sykehus, sier Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier overfallet skjedde ved 2-tiden, men at politiet først fikk melding om saken klokken 3.22. Meldingen kom fra mannen selv.

– Mishandlingen pågikk lenge, kanskje 20-25 minutter, har mannen forklart til oss. Det banket på vinduet, mannen åpnet døren for å se hva som foregikk, og to av dem presset seg inn i leiligheten og gjøv løs på ham. De slo, sparket og rispet med kniv. Han ble til og med bitt av en av dem, forteller operasjonslederen. Ifølge politiadvokat Lærum ble han bitt i magen.

Det ble brukt både springkniv og kjøkkenkniv under mishandlingen, skriver NRK.

53-åringen fra Hokksund er helt ukjent for politiet, og han bodde alene.