Flyktningungdom mistrives i Tromsø

Den arktiske retorikken i stedsfortellingene om Tromsø står i motsetning til flyktningenes opplevelser om hva det nordlige representere. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Den arktiske retorikken i stedsfortellingene om Tromsø står i motsetning til flyktningenes opplevelser om hva det nordlige representere. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flyktningungdommer opplever nordlendinger som uhøflige og lite imøtekommende og Tromsø by som mørk og kald, viser doktorgradsavhandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den arktiske retorikken i stedsfortellingene om Tromsø står i motsetning til flyktningenes opplevelser om hva det nordlige representerer; nemlig negative erfaringer med kulde, snø, is, mørke, folketomme gater og begrensede sosiale møter, skriver stipendiat Marianne Brekke ved Universitetet i Tromsø (UiT) i sin avhandling.

Brekke har fulgt unge flyktninger over flere år for å se hvordan de skaper sammenheng i sine liv og tilværelse i Tromsø, skriver NRK.

– Statistikken er veldig tydelig for hele Nord-Norge. Mange av flyktningene som blir bosatt i nord, søker seg til østlandsområdet etter hvert, sier Brekke.

Flyktningene fortalte i intervjuer at de opplevde tromsøfolk generelt som lite imøtekommende, avvisende og uhøflige.

Opplevelsene har ført til at flyktningene oppsøkte andre som var i samme situasjon. Etter få år i byen, valgte nesten alle ungdommene å flytte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus