Norsk Tipping vil trolig innføre tapsgrense

<p>Norsk Tipping vurderer en tapsgrense for å hindre storspillerne i å spille seg fra gård og grunn. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix</p>
Norsk Tipping vurderer en tapsgrense for å hindre storspillerne i å spille seg fra gård og grunn. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Nå blir det trolig innført tapsgrense hos Norsk Tipping, skriver Bergens Tidende. En tapsgrense på 15.000 kroner i måneden vil gi tippeselskapet et årlig tap på opptil 150 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergens Tidende har fått tilgang til et internt referat fra et møte mellom Norsk Tipping og Kulturdepartementet fra januar 2015. På møtet ble det blant annet diskutert å innføre en universell tapsgrense for å unngå et stort forbruk hos enkeltspillere.

«Norsk Tipping er nå i en prosess hvor konsekvenser av ulike maksimumsbeløp per måned vurderes. En tapsgrense på 15.000 kroner per måned vil kunne gi en bunnlinjeeffekt på 100-150 millioner kroner og vil berøre 2.000-3.000 stortapere», heter det i referatet.

Bakgrunn: Norsk Tipping ønsker ny grense for hvor mye du kan tape

Om Norsk Tipping vil tape 100-150 millioner kroner på en tapsgrense på 15.000 kroner i måneden, betyr det at totaltapet til denne gruppen i dag er mellom 460 og 690 millioner kroner i året, viser Bergens Tidendes utregninger.

– Vi vet at cirka 20.000 av våre kunder taper mer enn de bør hos oss. Det er derfor vi ønsker å innføre totalgrensen, sier Anne Marit Sletten, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping.

– Den tekniske løsningen er ferdig utviklet og klar til å rulles ut. Grensen er ikke iverksatt ennå, fordi den krever en spilleregelendring som for øyeblikket behandles i Kulturdepartementet, sier Sletten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus