Borgerlige velgere vil ikke samarbeide med Sverigedemokraterna

Flertallet av borgerlige velgere vil heller se disse to –  Socialdemokraternas Stefan Löfven og Moderaternas Anna Kinberg Batra –  i koalisjonsregjering enn et borgerlig samarbeid som er avhengig av støtte fra Sverigedemokraterna. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
Flertallet av borgerlige velgere vil heller se disse to – Socialdemokraternas Stefan Löfven og Moderaternas Anna Kinberg Batra – i koalisjonsregjering enn et borgerlig samarbeid som er avhengig av støtte fra Sverigedemokraterna. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stockholm (NTB): Svenske borgerlige velgere vil ikke ha en koalisjonsregjering med Sverigedemokraterna som støtteparti. Da vil de heller ha samarbeid på tvers av det politiske spekteret, ifølge en meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire borgerlige partiene i Alliansen fikk neppe svaret de ønsket seg da de bestilte meningsmålingen fra Novus, skriver Sydsvenskan.

I valget mellom Alliansen i regjering med Sverigedemokraterna som støtteparti og et tenkt samarbeid mellom Moderaterna fra høyresiden og Socialdemokraterna, svarte 51 prosent at de foretrekker det siste alternativet. Bare 24 prosent ville ha løsningen med Sverigedemokraterna som støtteparti.

Dersom Alliansen vinner riksdagsvalget i 2018, tyder mye på at det er nettopp disse regjeringsalternativene de vil ha å velge mellom. Likevel kunngjorde de fire partiene onsdag at de stiller til valg med et felles program.

Moderaternas Hans Wallmark, som har ledet en evaluering av det elleve år lange samarbeidet på borgerlig side, sier meningsmålingen bare er en av mange elementer som ble hentet inn i arbeidet.

– Vår gruppe anbefaler bestemt at de borgerlige partiene bør gå til valg som en allianse. Men det sier jo ikke noe om hvordan man senere skal styre, presiserer han. (©NTB) (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus