Abdeslam sier han valgte å ikke sprenge seg selv

En mann blir pågrepet i aksjonen mot leiligheten der Salah Abdeslam gjemte seg i Molenbeek i Brussel. Det er ikke bekreftet at mannen på bildet er Abdeslam. Foto: iTélé / Reuters / NTB scanpix
En mann blir pågrepet i aksjonen mot leiligheten der Salah Abdeslam gjemte seg i Molenbeek i Brussel. Det er ikke bekreftet at mannen på bildet er Abdeslam. Foto: iTélé / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brussel (NTB-AFP): Terrorsiktede Salah Abdeslam skal ha fortalt sin bror at han valgte å ikke sprenge seg selv under terroraksjonen i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salah Abdeslam skal ha forklart belgisk politi at han hadde på seg et bombebelte og planla å sprenge seg selv ved fotballstadionet Stade de France utenfor Paris 13. november i fjor.

Boren hans, Mohamed Abdeslam, har snakket med den terrorsiktede belgieren på telefon fra høysikkerhetsfengselet i Brugge. I samtalen sa Abdeslam at han bevisst valgte å ikke sprenge seg selv i aksjonen, ifølge BFMTV.

– Hvis jeg hadde villet, ville det vært flere ofre. Heldigvis gjennomførte jeg ikke, skal Salah Abdeslam ha fortalt broren.

130 mennesker ble drept og 351 såret i terrorangrepene i Paris. De tre selvmordsbomberne som sprengte seg selv ved Stade de France tok kun livet av én person – trolig fordi de aldri kom seg inn på fotballstadionet der Frankrike og Tyskland spilte kamp.

Abdeslam er ifølge sin advokat avhørt én gang etter pågripelsen. Etter terrorangrepet i Brussel har han imidlertid nektet å forklare seg for politiet. Ifølge broren er det fordi Abdeslam mener han ikke har noe å svare for i Belgia, slik han har i Frankrike, skriver Le Soir. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus