Kina hindret Indias FN-svartelisting av militant leder

New York (NTB-AFP): India vil ha lederen for en militant pakistansk gruppe oppført på FNs sanksjonsliste, men ble stoppet av Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

India anklager Masood Azhar, lederen for gruppen Jaish-e-Mohammad, for å være involvert i angrepet på en militær flybase i Punjab i januar.

Kinas FN-ambassadør sier forespørselen om å oppføre Axhar på FNs sanksjonsliste knyttet til al-Qaida og IS ikke oppfylte enkelte krav.

– Enhver oppføring må oppfylle visse krav, og alle rådsmedlemmer er ansvarlig for å sjekke at det er tilfellet, sier Liu Jieyi uten å utdype hvilket eller hvilke kriterier Azhar ikke oppfyller.

FN-diplomater sier Indias forespørsel ska diskuteres på et møte i sanksjonskomiteen 20. april, og at Kina da vil komme med en oppdatering om sin motstand mot oppføringen.

Gruppen Azhar leder er allerede svartelistet av Sikkerhetsrådet, men ikke Azhar selv. Ekstremistene i Jaish-e-Mohammad kjemper mot indisk kontroll over den omstridte Kashmir-regionen, som har vært delt langs en våpenhvilen siden slutten på det britiske kolonistyret i India og Pakistan. Begge landene gjør krav på hele Kashmir og har utkjempet flere kriger om området. (©NTB) (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus