Statsministeren støtter Sandberg og havforskningen

Statsminister Erna Solberg (H) har de siste dagene deltatt på toppmøtet om atomsikkerhet i Washington, men har også fått med seg striden mellom oppdrettsnæringen og havforskningsmiljøet. Her fiskeriminister Per Sandberg (Frp).
Foto: Ned Ally / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) har de siste dagene deltatt på toppmøtet om atomsikkerhet i Washington, men har også fått med seg striden mellom oppdrettsnæringen og havforskningsmiljøet. Her fiskeriminister Per Sandberg (Frp). Foto: Ned Ally / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) har de siste dagene deltatt på toppmøtet om atomsikkerhet i Washington, men har også fått med seg striden mellom oppdrettsnæringen og havforskningsmiljøet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der har fiskeriminister Per Sandberg (Frp) stått sentralt etter uttalelser om at Havforskningsinstituttet skal være næringsvennlig. De omstridte uttalelsene kom i kjølvannet av et oppvaskmøte mellom instituttet og Norske Sjømatbedrifters Landsforening om instituttets forskning torsdag.

– Han har følt seg misforstått og nå har han oppklart det. Han står bak at forskningen selvfølgelig skal være fri og uavhengig. Hvis vi skal utvikle oppdrettsnæringen videre, må vi ha et forskningsmessig grunnlag for det. En del av instituttets oppdrag er å forske på konsekvenser og virkninger av oppdrett, sa Solberg til NTB etter at det to dager lange toppmøtet var avsluttet.

Hun understreket at Havforskningsinstituttet ikke forsker på vegne av en spesiell interesse.

– De forsker for norske myndigheter på hvordan vi kan ha en god oppdrettsnæring. Det er viktig at forskningen er uavhengig, også når man får beskjed om at man kanskje ikke skal gå så raskt fram. Vi har vært veldig tydelig på at de miljømessige forutsetningene skal være til stede. Derfor har vi laget et trafikklyssystem for veksten oppdrettsnæringen for å sikre at vi har miljømessig grunnlag for det, sa statsministeren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus