Pentagon: – IS' leder skal få «smake rettferdighet»

Washington (NTB-AFP): USAs forsvarsdepartement lovet fredag at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi til slutt skal få «smake på rettferdighet» etter hvert som USA fortsetter å gå etter ekstremistgruppens ledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi jager ham, og vi vil finne ham. Akkurat som vi fant hans mentor Abu Musab al-Zarqawi og drepte ham. Akkurat som vi fant terroristenes stormester Osama bin Laden og drepte ham. Vi kommer til å finne Baghdadi, og han vil få kjenne på rettferdighet, sier talsmann oberst Steve Warren i departementet, som i dagligtalen er kjent som Pentagon.

Uttalelsen kommer etter at den amerikanskledede koalisjonen i Syria og Irak den siste tiden har gått etter høytstående ledere i IS, inkludert nestlederen, som var kjent under navnet Haji Imam.

– Jeg vet ikke om rettferdigheten vil nå ham i form av et Hellfire-missil eller om den vil fullbyrdes i en mørk fengselscelle et sted, men rettferdigheten vil innhente ham, sier Warren.

Det er utlovet en dusør på 10 millioner dollar for Baghdadi. Ifølge Warren tilbringer IS-lederen tid i både Syria og Irak, hvor IS kontrollerer store landområder. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus