Klarsignal for gjenåpning av Brussels flyplass

Avgangshallen på Zaventem fikk omfattende skader i selvmordsangrepet. Foto: Het Nieuwsblad / Reuters / NTB scanpix
Avgangshallen på Zaventem fikk omfattende skader i selvmordsangrepet. Foto: Het Nieuwsblad / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flyplassen Zaventem utenfor Brussel har fått klarsignal fra både brannmyndigheter og luftfartsmyndigheter til å gjenoppta driften med redusert kapasitet. Åpningsdatoen er ikke satt ennå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyplassen vil i hvert fall være stengt fram til fredag kveld etter terrorangrepet for halvannen uke siden, heter det i en pressemelding fra flyplassen.

– Flyplassen er teknisk klar for å gjenoppta driften med midlertidig infrastruktur i innsjekkingsområdet. De siste dagen har en midlertidig løsning kommet på plass, og den gjør det mulig å håndtere 800 avreisepassasjerer i timen, står det i pressemeldingen. Det tilsvarer 2,5 millioner reisende på årsbasis eller rundt 20 prosent av den normale kapasiteten ved Zaventem. Passasjerer som lander på flyplassen, kan gå til bagasjebåndene og ankomsthallen som normalt.

Les også: EU-ministre samles til krisemøte om terroren

Det siste steget før flyplassen kan åpnes igjen er en politisk avgjørelse. Fordi regjeringen ikke har gitt grønt lyst for gjenåpning ennå, kan de reisende tidligst vende tilbake til Zaventem fredag kveld. Det vil trolig ta flere måneder før Zaventem er tilbake til full kapasitet, ettersom deler av bygningskonstruksjonen må gjenoppbygges etter at to selvmordsbombere sprengte seg i avgangshallen.

32 personer ble drept i angrepene mot Zaventem og metroen i Brussel 22. mars.

Les også: Brussels Airlines flytter flyginger fra Brussel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus