Meny

Pentagon vil overføre rundt tolv Guantanamo-fanger

Illustrasjonsfoto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-Reuters): Rundt tolv fanger fra Guantanamo skal etter planen overføres til minst to forskjellige land i nær fremtid, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Departementet, som i dagligtale er kjent som Pentagon, har varslet Kongressen om den planlagte overføringen, som skal skje i to om ganger. De første fangene skal sendes vekk fra den amerikanske fangeleiren på Cuba i løpet av de nærmeste dagene, mens den andre overføringen skal skje i løpet av de påfølgende ukene, sier en anonym tjenestemann.

En av dem som skal overføres, er Tariq Ba Odah, en jemenitt som tidligere gjennomførte en langvarig sultestreik, opplyser kilden.

Overføringen av fanger vekk fra Guantanamo er et ledd i president Barack Obamas plan om å stenge fangeleiren på den amerikanske militærbasen. Til tross for motstand i Kongressen ønsker Obama å stenge basen før han går av i januar 2017. Rundt 91 personer sitter fortsatt fengslet på basen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus