Meny

Brasils idrettsminister går av

Avtroppende idrettsminister George Hilton (t.h.) avbildet sammen med president Dilma Rousseff. Arkivfoto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rio de Janeiro (NTB-AFP): Brasils idrettsminister trakk seg fra vervet onsdag, fem måneder før landet, som er inne i en dyp politisk krise, skal arrangere OL.

– President Dilma Rousseff opplyser at George Hilton har gått av etter eget ønske, heter det i en uttalelse.

Hilton har hatt jobben siden 2014. Ricardo Leyser er konstituert som Hiltons erstatter, men det er ikke klart hvor lenge han skal sitte. Leyser har ledet arbeidet med å organisere sommerens olympiske leker, som er de første som holdes i Sør-Amerika.

Lekene starter 5. august 5. august. Forberedelsene har havnet i skyggen av den politiske uroen som gjør at Rousseffs regjering står på kanten av stupet, mens hun kjemper for sin politiske fremtid og for på unngå å bli stilt for riksrett. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus