Meny

Første flyging for nytt redningshelikopter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første eksemplaret av Norges nye redningshelikopter AW101 har hatt sin første luftetur.

Flyturen varte i 45 minutter, og det var lite å sette fingeren på, ifølge Justis- og beredskapsdepartementet.

– Jeg er veldig fornøyd med at prosjektet har nådd denne viktige milepælen, og at vi kan erstatte de aldrende Sea King-helikoptrene med nye, topp moderne AW101 innen 2020, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Flygingen, som skjedde 21. mars, er den første i en lang rekke tester før helikopteret settes i aktiv tjeneste.

Les også: Erna Solberg i siste innspurten med helikopter

Regjeringen inngikk i desember 2013 kontrakt med den italienske produsenten AgustaWestland om kjøp av 16 nye redningshelikoptre av typen AW101 til en samlet pris av 6,25 milliarder kroner, med opsjon på ytterligere seks helikoptre.

I løpet av året vil tre helikoptre delta i et testprogram, og april neste år overføres de til Sola lufthavn, der de skal gjennomgå en test- og evalueringsfase som er beregnet å ta et år.

Fra 2018 skal de nye redningshelikoptrene etter planen innføres på Sola og deretter på 330-skvadronenes øvrige fem baser i rekkefølgen Ørland, Banak, Bodø, Rygge og Florø.

Les også: Politihelikoptrene slår sprekker

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus