Regjeringen vil skrote serveringsloven

Fellesforbundet advarer regjeringen mot å fjerne serveringsloven. Forbundet mener det vil gi kriminelle og useriøse aktører fritt leide inn i restaurantbransjen. Næringsminister Monica Mæland (H) (bildet) sier at regjeringen vil fjerne loven fordi den ikke virker som den skal.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Fellesforbundet advarer regjeringen mot å fjerne serveringsloven. Forbundet mener det vil gi kriminelle og useriøse aktører fritt leide inn i restaurantbransjen. Næringsminister Monica Mæland (H) (bildet) sier at regjeringen vil fjerne loven fordi den ikke virker som den skal. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Fellesforbundet advarer regjeringen mot å fjerne serveringsloven. Forbundet mener det vil gi kriminelle og useriøse aktører fritt leide inn i restaurantbransjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Som departementet selv skriver i høringsnotatet, så skulle serveringsloven virke som et etableringshinder for å unngå uønskede aktører. Da klarer ikke vi å forstå at man fjerner hele loven, bare fordi den ikke har fungert etter hensikten, sier forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet til Dagsavisen.

I slutten av februar foreslo næringsminister Monica Mæland (H) å fjerne loven, som stiller blant annet krav til vandel hos innehaveren og løyve fra kommunen.

– Den er en terskel for å komme inn i bransjen som vi ønsker å beholde, og som departementet har sagt de ønsker. Men nå gjør de det motsatt, de gjør døra enda videre for useriøse og kriminelle aktører, sier Delp.

Statsråden sier regjeringen vil fjerne loven fordi den ikke virker som den skal og mener at hensynene det er viktig å ivareta allerede er ivaretatt gjennom andre lover og regler.

– Vi ser at seriøse aktører opplever serveringsloven som et unødvendig byråkratisk hinder for etablering, sier Mæland. Hun legger til at det vil komme en ny lov som regulerer åpningstider, som er det eneste som kun er ivaretatt i den gamle serveringsloven. (©NTB)

Personvernpolicy