Meny

Bare én av tre mener maten er for dyr, viser undersøkelse

54 prosent av norske forbrukere mener matvareprisene er akkurat passe. 9 prosent mener prisene er for lave, mens 35 prosent er av motsatt oppfatning. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): 54 prosent av norske forbrukere mener matvareprisene er akkurat passe. 9 prosent mener prisene er for lave, mens 35 prosent er av motsatt oppfatning.

Vestlendingene er mest fornøyde med dagens prisnivå. Der svarer så mange som 61 prosent at matvareprisene er «passe», i undersøkelsen som er gjennomført av Det viser en undersøkelse Sentio Research på oppdrag fra Nationen.

Randi Lavik ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) har forsket på priser og konkurranse i mange år. Hennes inntrykk er at når folk synes prisene i stor grad er passe, så handler det om hvilken forventning vi har til hvor prisene skal ligge.

– Særlig i forkant av høytider, som nå til påsken, er det stor priskonkurranse på enkelte varer. Det at lave priser er i fokus gjør at folk kanskje tror prisene er lave, sier hun.

Prisutviklingen på mat ligger langt under den generelle prisutviklingen.

– Totalindeksen har siden 1998 steget med 39,8 prosent. Matvareprisene har derimot bare steget med 32,7 prosent i samme periode, sier Lavik og viser til tall fra Statistisk sentralbyrå. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus