Meny

Mann pågrepet for skyting i Kongressens besøkssenter

Kongressbygningen i Washington ble mandag sperret av etter meldinger om at det ble avfyrt skudd inne på besøkssenteret. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én mann er pågrepet, mistenkt for å ha skutt inne i Kongressens besøkssenter i Washington mandag. En politibetjent skal ha blitt lettere skadd.

Kongressbygningen i Washington ble sperret av etter meldinger om at det ble avfyrt skudd inne på besøkssenteret. Politiet sier en mann trakk et våpen ved en sikkerhetskontroll i besøkssenteret og at han ble skutt av vakt der.

– Den mistenkte opereres nå på sykehus. Tilstanden hans er foreløpig ukjent. Et våpen ble funnet på stedet, sier sjefen for Kongressens egen politistyrke, Matthew Vederosa. Det skal ikke være flere mistenkte i saken.

– Det har vært en isolert hendelse ved Kongressen. Det foreligger ingen pågående trussel mot publikum, skrev Washington-politiet på Twitter kort tid etter at hendelsen ble meldt.

En tjenestemann sier til Reuters at det ikke foreligger bevis som tilsier at hendelsen var knyttet til terror.

Kort tid etter hendelsen kom det meldinger om at en politimann var såret i en skuddveksling med den mistenkte, men ansatte ved Kongressen opplyste senere at ingen politifolk ble såret.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus