Meny

Dårlige værutsikter ødela ikke for påskefjellet

Påskeværet ble bedre enn antatt, så tusenvis har nytt gått av Turistforeningens hytter i ferieuka. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for været ikke var meldt all verden, kan Turistforeningen melde om god stemning og ekstra mange barnefamilier på de betjente hyttene i påsken.

– Fjoråret var en drømmepåske i store deler av landet, så at vi ligger litt bak er naturlig. Men været ble mye bedre enn varslet store deler av påsken, og de som tok turen til fjells, hadde fine dager i fjellet, forteller generalsekretær i Den Norske Turistforeningen (DNT), Nils Øveraas.

Besøksmessig er overnattingstallene fra Turistforeningens betjente hytter ni prosent lavere enn fjorårets rekordpåske. Dette er likevel helt på snittet for de fem siste årene.

Les også:   – Kom deg opp av senga og kjør hjem

Hyttene melder også om flere barnefamilier som bor fast over flere dager.

– Barnefamiliene setter pris på å komme til hytter med aktivitetsledere for barna og trygge rammer, og vennegjenger og par kommer for å gå toppturer eller teste ut kiting og andre aktiviteter ved hyttene, sier han.

Øveraas påpeker at skisesongen langt fra er over.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus