Meny

Ban fordømmer angrep i Lahore

Pårørende sørger over ofrene for angrepet i Lahore. Foto: Mohsin Raza / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lahore (NTB-Reuters): FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer selvmordsangrepet i Lahore som kostet minst 72 mennesker livet søndag. Myndighetene har startet jakten på dem som sto bak.

– Generalsekretæren fordømmer på det sterkeste selvmordsbomben ved Gulshan-i-Iqbal-parken i Lahore, heter det i en uttalelse fra FN.

– Han ber om at de som har begått denne forferdelige terrorhandlingen raskt stilles for retten, i tråd med forpliktelser overfor menneskerettighetene.

En talsmann for Pakistans væpnede styrker uttrykte søndag kveld noe av det samme, om enn i mindre diplomatiske ordelag.

– De som drepte våre uskyldige brødre, søstre og barn, må stilles til ansvar. Vi vil aldri la disse umenneskelige monstrene overkjøre vårt liv og vår frihet, skriver general Asim Bajwa på Twitter.

Mandag morgen ble dødstallet etter angrepet oppjustert til 72. Over 200 ble såret i angrepet, og det er ventet at dødstall vil stige. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus