Meny

Ekspert tror det blir flere angrep i Pakistan

Redningsarbeidere i Lahore kjører bort ett av ofrene for søndagens selvmordsangrep. Foto: Mohsin Raza / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uppsala (NTB-TT): Pakistan-ekspert og professor ved Universitetet i Uppsala, Sten Widmalm, er ikke i tvil om at det kommer til å skje flere terrorangrep i Pakistan.

– Det vet vi med sikkerhet vil skje. Det er dessverre et tilbakevendende problem med store attentat i Pakistan, sier Widmalm etter angrepet mot en lekeplass ved en park i Lahore søndag. Minst 65 personer ble drept, blant dem mange barn.

Widmalm, som er professor i statsvitenskap, sier Punjab-provinsen har blitt «hardt radikalisert» de siste 15 årene.

– Men det er først og fremst i storbyen Lahore. På landsbygda er det fortsatt en annen kultur av sameksistens mellom religiøse grupper, inkludert kristne og muslimer, sier professoren til nyhetsbyrået TT.

En fraksjon i pakistansk Taliban sier den står bak selvmordangrepet i Lahore og at kristne var målet. Før dette ble kjent, sa Widmalm at flere ekstremistgrupper tidligere ikke har veket tilbake fra å angripe barn, skoler, moskeer og minoriteter. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus