Meny

Sju cubanske flyktninger til sykehus med skuddskader

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miami (NTB-AP): Sju cubanske flyktninger, alle med skuddskader, er plukket opp fra en flåte på havet og sendt til sykehus.

Ifølge lokalavisen Keynoter ble de sårede cubanerne funnet lørdag.

Den amerikanske kystvakten sier det var 19 andre uskadde flyktninger på flåten. De sårede ble sendt til sykehus på Stock Island, naboøya til Key West, lengst sørvest i Florida og bare rundt 140 kilometer fra Cuba. Seks personer ble fløyet videre til sykehus i Miami for intensivbehandling.

De som ikke trenger medisinsk behandling, blir trolig sendt tilbake til Cuba.

Amerikanske myndigheter sa tidligere i år at det har vært flere voldsomme konfrontasjoner med cubanske flyktninger som ikke vil rette seg etter kystvaktens pålegg.

Dette kobles til rykter om endringer i USAs såkalte «wet feet, dry feet»-politikk overfor cubanske flyktninger. Den går i korthet ut på at flyktninger som blir stoppet på havet – med «våte føtter» – sendes rett tilbake til Cuba, mens de som kommer seg på land – og dermed har tørre føtter – før de blir oppdaget, etter hvert kan ta fatt på prosessen med å søke opphold i USA. (©NTB) (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus