Gjenåpning av Zaventem flyplass ikke avklart

Det er fortsatt ikke avklart når Zaventem flyplass kan åpne igjen etter terrorangrepet tirsdag. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix
Det er fortsatt ikke avklart når Zaventem flyplass kan åpne igjen etter terrorangrepet tirsdag. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er fortsatt ikke satt noen dato for gjenåpning av Brussel internasjonale flyplass. Tirsdag skal det gjennomføres tester på flyplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet med testene er å se om reparasjonene som er utført etter tirsdagens selvmordsangrep er tilfredsstillende, men driftsselskapet Brussel Airport kan fortsatt ikke si når Zaventem flyplass utenfor den belgiske hovedstaden kan åpnes igjen.

– 800 ansatte skal delta i en større test tirsdag for se hvordan passasjerflyten fungerer med de midlertidige rutinene og infrastruktur for innsjekking, heter det i en uttalelse fra selskapet søndag.

Les også: Belgia hedrer sine døde

– De siste dagen har Brussel Airport gjennomført en omfattende analyse av infrastruktur ved terminalen og de mulige scenarioene for delvis gjenopptakelse av aktiviteten. Når en slik delvis oppstart kan skje, er foreløpig ikke bestemt, heter det videre. Lørdag sa selskapet at driften tidligst kan gjenopptas tirsdag, og da med begrenset kapasitet

To selvmordsbombere sprengte seg selv i flyplassens avgangshall tirsdag morgen. Kort tid senere slo en tredje bombemann til mot metroen i nærheten av EUs hovedkvarter i den belgiske hovedstaden. Minst 31 personer ble drept i det som er det verste terrorangrepet i Belgia.

Personvernpolicy