Meny

Libyas kystvakt stanset 600 båtmigranter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tripoli (NTB-AFP): Libyas kystvakt opplyser at den har stanset tre båter med totalt 600 migranter og flyktninger som prøvde å krysse Middelhavet til Europa.

Kystvakten stoppet tre store gummibåter søndag utenfor kysten av Sabratha, rundt sju mil vest for Tripoli, opplyser oberst Ayoub Qassem i Tripoli-regjeringens marine. Ifølge ham var alle migrantene fra Afrika.

– Det var 80 kvinner, blant dem noen som var gravide, sier han.

Obersten avviser en påstand fra Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian torsdag om at rundt 800.000 migranter befinner seg i Libya i håp om å kunne ta seg til Europa.

– Tallet er overdrevet, sier Qassem til nyhetsbyrået Reuters.

Rundt 330.000 flyktninger og migranter har siden starten av 2014 ankommet til Italia i båter fra den voldsherjede Libya. Menneskesmugling har blitt en lukrativ forretning i det nordafrikanske landet etter det blodige kaoset som har herjet siden opprørere styrtet diktatoren Muammar Gaddafi med luftstøtte fra NATO. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus