Meny

Seksdobling av folk på Navs toppsats i Rogaland

Oljeriggen Deepsea Atlantic i opplag på Hanøytangen utenfor Bergen. Nedgangen i oljebransjen er forklaringen på at mange tidligere høytlønnede nå mottar Navs toppsats for dagpenger. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): I Rogaland fikk 3.256 personer utbetalt Navs toppsats for dagpenger i 2015. Det er en seksdobling på to år, og grunnen er at flere høytlønnede mister jobben.

På landsbasis har tallet økt med 113 prosent på to år, til 14.248 personer, ifølge TV 2.

– Det gjenspeiler jo situasjon vi ser med at mange mister jobbene knyttet til oljeindustrien. Men det viser også hvor viktig det er at vi får tiltakspakkene til å slå ut for fullt og klarer å sikre arbeidsplasser på kort sikt, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

– Situasjonen er håndterbar, men selvfølgelig også alvorlig, legger hun til.

Det maksimale dagpengebeløpet er rundt 337.000 kroner og tilsvarer seks ganger grunnbeløpet (G) i folketrygden. For å få dette, må man ha tjent over 540.000 kroner i året i vanlige arbeid. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus