Meny

Nederland æret Cruyff

Johan Cruyff ble hyllet dagen etter sin død. Foto: Toussaint Kluiters / United Photos / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amsterdam (NTB): Nederlands landskamp mot Frankrike langfredag ble avbrutt etter 14 minutter for å hylle avdøde Johan Cruyff.

Den nederlandske fotballegenden døde torsdag, 68 år gammel. Cruyff spilte med nummer 14 på ryggen. For første gang ble en fotballandskamp avbrutt for å hylle en avdød spiller.

«Oranje» spilte kampen i Amsterdam Arena, som er blitt foreslått endret til Johan Cruyff Arena. Nederlandsk NOS, som tilsvarer NRK her hjemme, meldte fredag at Nederlands fotballforbund ønsker å frede draktnummer 14, men at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) setter ned foten for den gesten.

Før kampen var maskotene kledd med nummer 14 på ryggen. Fansen hadde også laget et gedigent banner til ære for den tidligere storspilleren.

På VIP-tribunen sto ett sete ledig. Der hadde arrangøren lagt blomster og en Nederland-drakt med 14 på ryggen.

Cruyff døde av lungekreft torsdag. En rekke store fotballpersonligheter har hyllet giganten fra 1970-tallet, som senere ble en av verdens mest respekterte trenere. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus