Meny

Irak forsøker å ta Mosul tilbake fra IS

En irakisk stridsvogn. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bagdad (NTB-AP): Irak har startet en militæroffensiv for å ta tilbake den nordirakiske storbyen Mosul fra ekstremistgruppen IS, ifølge det irakiske forsvaret.

Forsvarstalsmann Yahya Rasool sier at det irakiske militæret tok tilbake flere byer rundt Makhmur, som ligger øst for Mosul, torsdag morgen.

Den amerikanskledede koalisjonen bidrar med flystøtte i operasjonen, uttalte Rasool torsdag. Han ønsket ikke å gå i detaljer om offensiven, men sa at aksjonen har fått navnet «Operation Conquest». Irakisk statlig fjernsyn viste torsdag en rekke nyhetsinnslag om forsøket på å gjenerobre byen, og kringkastet patriotiske sanger og viste bilder av irakiske flagg.

Mosul er Iraks nest største by, og ligger 360 kilometer nordvest fra hovedstaden Bagdad. Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) tok over kontrollen i byen sommeren 2014. Siden har Mosul vært den største byen under IS' kontroll. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus