Meny

Solberg: – Sikkerhet er alltid et dilemma

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er alltid et dilemma hvor mye sikkerhet vi skal ha mot terrorangrep, sier statsminister Erna Solberg (H). Hun framhever etterretning som et viktig innsatsfelt.

Solberg sier tankene nå går til ofrene og deres pårørende i Belgia.

– Dette er både sjokkerende og uhyggelig trist. Så mange drepte, så store konsekvenser. Vi føler først og fremst med ofrene og familiene, ikke minst de hardt skadde som vi alle håper det skal gå bra med. Det er et angrep midt i hjertet av Europa som ingen av oss kan være uberørt av, sier Solberg til NTB.

Les også:  IS påtar seg ansvaret for angrepene i Brussel

Hun ønsker ikke å gå inn i spekulasjonene i mediene om hvem som kan stå bak.

– Det er for tidlig å si noe uten å ha bedre informasjon. Dette går jeg ut fra at belgisk politi jobber intenst med.

Belgia var allerede i høy terrorberedskap da angrepene inntraff. Debatten om hvorvidt det er nødvendig med enda strengere sikkerhetstiltak, er vanskelig, ifølge Solberg.

Les også:  Bevæpner samtlige patruljer i Oslo

– Det er alltid et dilemma hvor mye sikkerhet du skal ha, sier Solberg.

– Det vi må jobbe mest med, er å forebygge, å infiltrere, å jobbe med etterretning, å ha politisamarbeid og å sørge for at vi har mest mulig opplysninger som gjør at vi kan ta folk før en terrorhandling skjer. Så må vi ikke forandre livene våre så mye at terroristene vinner, sier hun.

Les også:   Terrorekspert overrasket over Belgia-angrep

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus