Meny

Bevæpner samtlige patruljer i Oslo


Se opptak av Politidirektoratets pressekonferanse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo trapper opp sikkerheten. – Det er ingen informasjon som knytter hendelsene til Norge så langt, sier politidirektør Håkon Skulstad.

Kun timer etter terrorangrepene i Belgia har politiet i Oslo tatt grep.

– Det er også innført midlertidig bevæpning av alle politipatruljer i Oslo politidistrikt. Dette på grunn av den uavklarte situasjonen i Belgia, både når det gjelder omfang og hvem som står bak, sier fungerende politimester Roger Andresen i en pressemelding.

Politiet understreker at det ikke foreligger opplysninger om konkrete trusler mot Norge.

Les også: Terrorekspert: – Kan ha følt seg presset

BEVÆPNET: Håkon Skulstad i Politidirektoratet holder pressebrifing om angrepene i Belgia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Symbolmål og knutepunkter

Hensikten med bevæpningen er å skape trygghet.

– Beslutningen begrunnes også i Oslos særlige rolle som hovedstad med mange symbolmål og flere store trafikale knutepunkter, sier Andersen.

Politidistriktet har også innført økt patruljering på bakgrunn av terroraksjonene i Brussel tirsdag morgen.

Les også: Etter Belgia-terroren: – Vi er i krig

Følger nøye med

Politidirektør Håkon Skulstad sa på en pressekonferanse at trusselbildet i Norge er uendret.

– Det er ingen informasjon som knytter hendelsene til Norge så langt. Politiet følger situasjonen nøye, og vi vil informere hvis det kommer endringer som kan tyde på økt trussel også i Norge, sa Skulstad og fortsatte:

– De ulike distriktene vil gjøre sine vurderinger basert på utfordringsbildet og slik kunne iverksette tiltak i ulike politidistrikter.

NORGE: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen sier trusselbildet mot Norge ikke er endret. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Eksempelvis har Oslo politidistrikt valgt å midlertidig bevæpne sine mannskaper.

Les også: Skytevåpen funnet ved drept gjerningsmann

– Må bekjempes

Trusselbildet kan endre seg raskt, og Politidirektoratet vil vurdere tiltak forløpende om vi får ny informasjon, ifølge Skulstad.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) følger situasjonen tett.

– Det er et tett og godt samarbeid mellom sikkerhetstjenestene i Europa. Dette er kriminalitet som må forebygges og bekjempes på tvers av landegrenser, sier han til NTB.

– Denne situasjonen er krevende for Belgia og våre tanker går til de etterlatte og skadde etter denne grusomme handlingen. Belgiske myndigheter håndterer nå situasjonen og etterforskningen vil vise hvem som står bak angrepene, tilføyer Anundsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus