Meny

Petrobras med tap på 80 milliarder kroner

Det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras kunngjorde mandag at det har tapt 9,6 milliarder dollar i fjor (80,8 milliarder kroner), det verste resultatet siden selskapet ble grunnlagt i 1953. Foto: Reuters / Ueslei Marcelino / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet som står i sentrum for det som kalles verdens største korrupsjonsskandale leverte i fjor sitt dårligste resultat noensinne.

Det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras kunngjorde mandag at det har tapt 9,6 milliarder dollar i fjor (80,8 milliarder kroner), det verste resultatet siden selskapet ble grunnlagt i 1953.

Korrupsjonen i selskapet har forgreininger høyt opp i politikken i landet, og statsminister Dilma Rousseff er for tiden under hardt press som følge av påståtte koblinger til saken. Kravene øker om at hun må gå av og bli stilt for riksrett, og millioner har tatt til gatene for å demonstrere.

Les også:   Nok et norsk selskap trekkes inn i Petrobas-saken

Nærmere 200 personer er hittil tiltalt og mer enn 14 milliarder kroner påstås å ha blitt betalt i bestikkelser til politikere og korrupte Petrobras-direktører.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus