Meny

Kerry optimistisk etter Colombia-samtaler

USAs utenriksminister John Kerry er optimistisk etter møter med partene i borgerkrigen i Colombia i Havanna. Her er han fotografert i forkant av et møte med Cubas president Raul Castro. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister John Kerry ser optimistisk på framgangen i fredsprosessen i Colombia etter møter med begge partene i borgerkrigen.

Kerry gjester Cuba samtidig med president Barack Obama, og mandag hadde han separate møter med både representanter for FARC-geriljaen og den colombianske regjeringen i hovedstaden Havanna.

Ifølge talsmann Mark Toner er utenriksministeren «oppmuntret over at problemstillinger rundt avslutningen av konflikten nå står i sentrum av forhandlingene, inkludert en formell våpenhvile overvåket av FNs sikkerhetsråd, en tidsplan for avvæpning og sikkerhetsgarantier etter konflikten for alle politiske aktører».

Selv om Kerrys Cuba-tur havner i skyggen av presidentens historiske besøk, markerer utenriksministerens møte med Colombia-partene også en historisk utvikling: det er første gang en amerikansk utenriksminister har møtt forhandlerne fra FARC siden fredsforhandlingene startet i Havanna for over tre år siden.

Fredssamtalene mellom regjeringen og FARC ble innledet i Oslo i oktober 2012, men selve forhandlingene har foregått i Havanna. Norge er sammen med Cuba tilrettelegger for forhandlingene.

Borgerkrigen i Colombia har kostet over 220.000 mennesker livet og tvunget 6 millioner på flukt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus