Meny

Offensiv Apple-sjef står på sitt i striden om personvern

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple-sjef Tim Cook sier selskapet ikke vil vike i personvernstriden med amerikanske myndigheter. Han innledet mandagens lansering av nye produkter med å kommentere saken.

Tirsdag innledes en rettshøring om saken, som startet da FBI fikk en rettskjennelse som pålegger Apple å lage ny programvare og iverksette andre tiltak for å oppheve passordbeskyttelse.

Årsaken er at politiet vil låse opp en iPhone som tilhørte en av angriperne som drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember.

Les også:  Dommer sier Apple ikke kan tvinges til å åpne mobil

Apple nekter å godta det rettslig pålegget og mener hackingen vil kreve ny programvare som potensielt kan brukes til å bryte seg inn på enhver iPhone.

– Vi må som nasjon avgjøre hvor mye makt myndighetene skal ha over våre data og vårt privatliv. Vi mener sterkt at vi har en forpliktelse til å beskytte dette. Det skylder vi våre kunder. Vi vil ikke vike fra dette ansvaret, sa Cook under presentasjonen i selskapets hovedkvarter i Cupertino i California.

Apple lanserte deretter en ny, rimeligere iPhone med noe mindre skjerm enn dagens toppmodeller og en ny iPad Pro.

Les også:   Apple anklages for retoriske knep av justisdepartementet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus