Meny

Gullsmedtyver fikk trolig med seg store verdier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbruddstyvene som boret seg inn i en gullsmedforretning i Odda i Hordaland søndag morgen, kan ha fått med seg varer for over hundre tusen kroner.

Det er fortsatt uklart hva som ble stjålet fra butikklokalene til Berg Gull og Sølv i Odda sentrum.

– Vi vet ikke helt hvor mye de har fått med seg. Men det kan dreie seg om mellom 100.000 og 200.000 kroner, sier politibetjent Svein Buer hos politiet i Odda til NRK.

Politiet fikk melding om innbruddet da alarmen gikk klokken 6.21 søndag. Gjerningspersonene boret eller slo hull i en betongvegg i kjelleren og tok seg inn i butikklokalene.

Politiet har frigitt overvåkingsbilder av de tre mennene. Alle har mørk jakke, lue, hansker og skjerf som dekker det meste av ansiktet. Mennene er beskrevet som cirka 180 centimeter høye, og to var litt kraftigere enn den tredje. De tømte flere montre i butikken.

– Det er nevnt at de muligens er østeuropeere, men jeg kan verken bekrefte eller avkrefte det, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB.

Politiet måtte lufte ut røyk fra butikken. Røyken kom enten fra alarmsystemet i butikken eller fra boringen, ifølge operasjonslederen. Han mener innbruddet var godt planlagt.

– Vi undersøker det vi kan og har en del ressurser på saken. Vi snakker med vitner og ser på overvåkingsbilder, sier Magnussen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus