Meny

Politiet vil etterforske Malthe-Sørenssen bredt

Geir Selvik Malthe-Sørenssen etterforskes for bedragerier. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet sier alle avsløringene av journalist og privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen vil bli etterforsket. Nå settes spesialister på saken.

– Vi bestemte fredag å sette disse sakene til Finans- og miljøseksjonen. Det må spesialister inn for å få etterforsket saken grundig. Det blir omfattende, sier politistasjonssjef Tore Soldal til VG.

Avisen har avslørt at Malthe-Sørenssen bløffet om en kilde i Treholt-saken og skal ha gjort det samme i flere andre saker. Den tidligere journalisten har overfor Dagbladet innrømmet Treholt-bløffen, men nekter for å ha gjort noe galt i de andre sakene.

Nå vil politiet etterforske alle avsløringene avisen har kommet med, inkludert Treholt-saken og en arvesak der advokat Mona Høiness var en av partene.

– Det alvorligste er ikke at de bedrar andre mennesker, selv om det er alvorlig nok. Det alvorlige er at det kan se ut som – ut fra VGs opplysninger – at de har spesialisert seg på å produsere falske beviser som havner i domstolen, sier Soldal.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus