Meny

Slutt for søndagsavisene i vest

SLUTT: Etter påske er det bare to alternativer igjen for deg som foretrekker papirutgaver på søndager. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palmesøndag kom både Bergensavisen og Bergens Tidende med sin siste søndagsutgave. Dermed er det bare to søndagsaviser igjen i Norge.

Det var Dagbladet som åpnet søndagsballet blant de store norske avisene, da de tok konkurrentene på sengen en søndag i august 1990. En uke senere var også VG på plass, og det samme var Bergensavisen.

Det ble forhandlet heftig for å få journalister og typografer til å gå med på å gi ut avis sju dager i uken, og avisbud og distribusjon måtte ordnes på bare noen få dager, skriver Bergensavisen.

Les også:  Slutt på postombæring på lørdag

Bykonkurrenten Bergens Tidende tok seg derimot bedre tid og begynte ikke å gi ut søndagsavis før i 1996. Men nå, 20 år etter at også BT ble en sjudagersavis, er det slutt på søndagsutgavene i byen mellom de sju fjell.

Andre søndagsaviser har kommet og gått, men etter palmehelgen er det bare Aftenposten og VG igjen. Sistnevnte rykket sågar inn en helsides annonse i Bergens Tidendes siste søndagsutgave for å minne bergenserne om at det fortsatt er mulig å kjøpe ferske aviser sju dager i uken også i fremtiden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus