Meny

Ni cubanske flyktninger omkom

Bare dager før president Barack Obamas historiske reise til Cuba, omkom ni cubanske flyktninger utenfor kysten av Florida. I alt 18 ble reddet av et Royal Carribean-cruiseskipet Brilliance of the Sea. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare dager før president Barack Obamas historiske reise til Cuba, ble det meldt at ni cubanske flyktninger omkom utenfor kysten av Florida.

I alt 18 personer ble reddet av Royal Caribbean-cruiseskipet Brilliance of the Seas klokka 7 om morgenen etter at den 30 fot store båten deres ble funnet fredag over 200 kilometer vest for Marco Island sørvest i Florida, opplyser den amerikanske kystvakten.

Flyktningene var svært forkomne og uttørket og sa de hadde vært på havet i 22 dager. De ble satt i land på skipets neste reisemål, den mexicanske byen Cozumel.

– De kunne nesten ikke gå. De var svake og de skalv, sa en representant for kystvakten.

De som ikke overlevde reisen, var blitt senket i sjøen underveis.

Redningsoperasjonen skjedde bare to dager før Obama ankommer Cuba på et to og en halv dags besøk som altså innledes søndag. Mens USA har lettet på reiserestriksjonene til Cuba, risikerer mange cubanere fortsatt livet for å nå USA.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus