Meny

Riksvei 7 over Hardangervidda åpen igjen

Lørdag ettermiddag er Hardangervidda stengt for små kjøretøy. Slik så det ut på riksvei 7 ved Dyranut. Det er kolonnekjøring for biler over 7,5 tonn. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksvei 7 over Hardangervidda ble lørdag ettermiddag stengt for små kjøretøy. Utover natten var det kolonnekjøring over fjellet, men rett før klokken 3 åpnet veien igjen.

Lørdag ettermiddag var det minst fem timer venting fra begge sider. Ifølge Vegvesenet sto det rundt hundre biler på vestsiden og 70 biler på østsiden klokken 17.

– Det blåser ganske godt og er veldig dårlig sikt, opplyste trafikkoperatør Heidi Hauge Rasmussen i Vegtrafikksentralen region vest til Bergens Tidende.

Litt etter midnatt ble de ekstra restriksjonen på kjøretøy under 7,5 tonn hevet, men det var fortsatt kolonnekjøring fram til veien ble åpnet igjen klokken 2.52 natt til søndag. De alternative rutene over Hemsedalsfjellet og Hol-Aurland var åpne gjennom kvelden og natten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus