Obama varmer opp sitt Cuba-besøket med humor

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus har publisert en video der president Barack Obama fleiper med Cubas mest kjente komiker i forkant av hans historiske reise til landet som starter søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luis Silva spiller Panfilo i et populært TV-program som gjerne bruker skarp humor om dagliglivet på øystaten og kommenterer den mislykkede politikken til Cubas regjering.

I filmen som ble lagt ut lørdag, ringer Panfilo Det hvite hus for å finne ut hvordan været er under en baseballkamp når Obama er i Cuba. Presidenten svarer med cubansk slang og sier: «Panfilo! Steike! Hva skjer?».

Les også: Obama: – Bidens skuldermassasjer er magi!

Relativt få cubanere har tilgang til et internett som er kjapt nok til å strømme video, og det er foreløpig ikke klart om filmen vil bli vist på cubansk TV.

Obama er bevisst på å bruke sosial medier og dukker rett som det er opp i de mest populære prateprogrammene på amerikansk fjernsyn. Blant de største suksessene han har hatt var da han gjestet den satiriske nettserien «Between two ferns» i 2014 der skuespilleren og komikeren Zach Galifianakis er vert.

Se det særeste Obama-intervjuet noensinne: