Meny

– Pågripelsen av Abdeslam et slag for IS i Europa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågripelsen av terrormistenkte Salah Abdeslam er et stort tilbakeslag for IS i Europa, sier Frankrikes innenriksminister.

– Den siste ukens operasjoner har gjort det mulig å sette flere individer som helt klart er ekstremt farlige og målbevisste, ut av spill, sier innenriksminister Bernard Cazeneuve etter et møte med president François Hollande, andre ministre og sikkerhetspersonell lørdag.

Abdeslam, en av de antatte gjerningsmennene fra Paris-angrepene i november, ble pågrepet i en dramatisk politiaksjon i Brussel fredag.

FORNØYD: Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve er fornøyd med at belgisk politi har pågrepet Salah Abdeslam, mannen som er mistenkt å være hjernen bak Paris-terroren i november i 2015. Foto: AFP PHOTO / ALAIN JOCARD / NTB Foto: Alain Jocard / Afp

Lørdag ble han utskrevet fra sykehus og en konvoi med ambulanser og politibiler kjørte han til politiets varetekt.

Kreves utlevert

Franske myndigheter har bedt om at 26-åringen utleveres til Frankrike så raskt som mulig.

– Abdeslam var direkte involvert i planleggingen av Paris-angrepene, og vi vil kreve ham utlevert, sa president François Hollande fredag.

Ifølge den belgiske avisen Het Laatste Nieuws ble Abdeslam skutt og såret i kneet da antiterrorpolitiet slo til mot leiligheten i Molenbeek.

Fant fingeravtrykk

Belgisk politi har siden tirsdag jaktet på to menn som unnslapp under en tilsvarende politiaksjon i Brussel-bydelen Forest, der en 35 år gammel algerier ble drept og fire politimenn ble såret.

Abdeslam var trolig en av dem som flyktet, og fingeravtrykkene hans ble funnet i leiligheten det ble slått til mot.

Belgisk politi har jaktet på 26-åringen i fire måneder. Etterforskningen viste at han befant seg i Paris under terroraksjonen, for deretter å flykte tilbake til Belgia, der han trolig har oppholdt seg hele tiden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus